NEVŞEHİR / ÜRGÜP - Mehmet Diker Ortaokulu

eTwinning Projemiz Başladı - Masal Kahramanları Canlanıyor

Masal Kahramanları Canlanıyor adlı eTwinning projemiz 2 Azeri, 10 Türk ortakla başlamıştır. Okul Müdürümüz Badegül EREL danışmanlığında 7.sınıf öğrencilerimizden 5 öğrenci ile projeye katılım sağlanmıştır.

Masallar bir milletin kültürel hazinesidir.Dünya toplumlarının kültürel birikimleri masallar yoluyla nesilden nesile aktarılır. Tüm insanlığa masallar evrensel mesajlar iletir. Çocukların okula ilk adım attıkları dönemden itibaren zihinsel gelişimine , dil gelişimine en çok katkı sağlayan metin türü masaldır. Çocuğun kavram gelişimini arttırır, hayal kurmamızı sağlar. Yaratıcı düşünceyi harekete geçirir. Çocuklar bu sayede dinlemeyi öğrenir,sorgular,dikkatlerini arttırırlar. Masallar problem çözme becerisini geliştirir. Sorun çözmeyi öğretir. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırır. Masallar çocukların alıcı ve ifade edici diline büyük destek olur. Projemizle anlattığımız birçok faydası bulunan Dünya Masallarından örnekleri öğrencilerimizle inceleyeceğiz, masal kahramanlarını canlandıracağız. Masallardaki sorunlara farklı çözüm önerileri getirip masalları yeniden yazacağız. Ahlaki değerlerimizi masallarla özümseyerek anlayacağız.

PROJE HEDEFLERİMİZ

1.Öğrencilerimizin okuma becerilerini geliştirmek

2.Dinleme yöntem tekniklerini öğrenmelerini sağlamak

3.Yaratıcı yazma tekniklerini öğrenmelerini sağlamak

4. Dramada sesini ve beden dilini etkili kullanmalarını sağlamak

5.İşbirliği, paylaşmak,dostluk kurma, dayanışma gibi duyguları kazanmalarını sağlamak

6.Okuma sevgisi kazanmalarını sağlamak.

7.Ana dillerinin zenginliklerini kavratmak

8.Ana dillerini doğru kullanmalarını sağlamak.

9.Web2 araçlarını öğretmek.

PROJEDEN BEKLENEN SONUÇLAR

1.Öğrenciler yazma ve okuma  stratejilerini öğrenecekler.

2.Okuma sevgisi kazanacaklar.

3.Ana dillerini doğru kullanıp sevecekler.

4.Farklı kültürleri tanıyacaklar, dostluk bağları güçlenecek.

5. Canlandırmalarda sesini ve beden dilini kullanmayı öğrenecekler .

6. Dinleme yöntem tekniklerini kazanacaklar.

7.Nihai ürün karma takımlarla yaratıcı masallardan bir e kitap çıkaracaklar.

8.Web2 araçlarını kullanmayı öğrenecekler.

01-02-202301-02-202301-02-2023

Yayın: 01.02.2023 - Güncelleme: 01.02.2023 11:51 - Görüntülenme: 160